Műszaki vizsga Eger

Autóalkatrész tartozékok Eger

 

Paragon biztosító

Céginformációk

Papp Autóház Kft.

3300 Eger
Mátyás király út 37.

Tel:    36/510-873,874
Fax:   36/510-875
Mobil: 20/926-0393
          30/206-8127

E-mail:
opelszerviz@pappautohaz.hu

23 éve az autósok szolgálatában. Minőség elérhető áron!

Kötelező biztosítás olcsón és gyorsan díjszámítás és biztosításkötés percek alatt!

|
Címlap Autószerviz Klímatisztítás és ellenőrzés

Klímatisztítás és ellenőrzés

Klímatisztítás és ellenőrzés Eger

Klímatisztítás, fertőtlenítés és feltöltés

Ma már szinte minden autóban általánosan elterjedt a klímaberendezés. Gyakran használjuk, hiszen nemcsak hűt, hanem párátlanít is.

A kényelem ugyanakkor veszélyforrásokat is okozhat. Ezek egy részét érezzük (pl. megfázás) és egy részét pedig észre sem vesszük közvetlenül. A klímaberendezésekből nem kívánt mikroorganizmusok kerülhetnek az utastérbe, mint például penészgombák, baktériumok.
Főként a tavasz beköszöntével fokozódik a veszély, amikor újra rendszeres használatba vesszük a klímát és az

Klímatisztítás és ellenőrzés

időközben megtapadt kórokozók leválnak a belső rendszerekről és az utastérbe jutnak. Ezek belélegzése fáradékonyságot, hörghurutot, allergiát és más légúti megbetegedéseket okozhat. Általában súlyosbítja a helyzetet, hogy a klímaberendezés amúgy is száraz, hideg levegőt juttat az utastérbe, ami fokozottan igénybe veszi a szervezetet.
Ugyan a baktériumok, gombák elszaporodását csökkenti, ha rendszeresen (2-3 hetente még télen is) járatjuk a klímaberendezést, de a fertőző gombákat, baktériumokat csak megfelelő klímatisztítással lehet eltávolítani. A klímatisztítást így célszerű évente legalább egy alkalommal megtenni elsősorban a nyári rendszeres használat előtt. A tisztításnál ügyelni kell arra, hogy nem csak a levegőjáratokat, hanem a párologtatót is fertőtleníteni kell és nem árt a pollenszűrő cseréje sem.